Desemberdrillen

TRADISJON TRO: Etterretningssjef Nils Andreas Stensønes og familien har sterke juletradisjoner. Fotografert på Lutvann leir, 2020.

#Luke 11: Etterretningssjefen må ha mors marsipan til jul

Hjemme hos viseadmiral Nils Andreas Stensønes er det streng regi og et fast manus som skal følges på juletradisjonene gjennom hele desember.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Hva betyr desember for deg?

Navn: Nils Andreas Stensønes

Alder: 58

Yrke: Viseadmiral. Sjef Etteretningstjenesten

Sted: Lutvann

Desember og julen særlig, betyr familie, sterke tradisjoner og forhåpentligvis ro og tid til å tenke på de nære ting. I min familie har vi sterke juletradisjoner. Blant annet ser vi på julefilmer i hele desember, (The Grinch er favoritten) og vi må ha med oss en julekonsert. I år blir det med Kurt Nilsen. Det er også streng regi på de tingene som skal skje i denne tiden, for eksempel selve julaften skal helst foregå etter nøyaktig samme oppskrift hvert år. Dette kan bli vanskelig for de kommende svigerbarna fremover.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Det måtte være den ukrainske forsvarssjefen general Valeriy Fedorovych Zaluhznyi. Gaven skulle ha vært det perfekte situasjonsbildet, noe både Zalushnyi og det ukrainske forsvaret i høy grad fortjener.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Det mest minnerike stedet er nok barndomshjemmet i Katrinestien i Sandefjord.

Hva må du ha i desember?

Marsipan helst laget etter mors oppskrift. I tillegg skal det bakes juleloff også etter mors oppskrift fra barndomshjemmet i Sandefjord.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det er nok ikke riktig å si at vi ble overrasket, men jeg vil nok allikevel nevne Russlands invasjon av Ukraina den 24. februar i år. For to år siden var det vanskelig å tenke seg at man skulle lese dette om et land som faktisk er vår nærmeste nabo.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Bedre balanse mellom jobb og familie er et konstant forsett. Mer seiling må naturligvis også alltid være et mål.


Powered by Labrador CMS