Nyheter

SIKKERHETSTJENESTEN: PETs hovedkvarter i Gladsaxe. PET er det danske motstykke til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge.
SIKKERHETSTJENESTEN: PETs hovedkvarter i Gladsaxe. PET er det danske motstykke til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge.

Fire personer siktet for å ha lekket hemmelige opplysninger i Danmark

Fire tidligere og nåværende ansatte i dansk etterretning er arrestert av Politiets Efterretningstjeneste.

Publisert Sist oppdatert

De fire er mistenkt for lekkasjer fra etterretningstjenestene, skriver danske Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I samarbeid med politiet, pågrep PET de fire personene onsdag. Det ble også gjennomført ransakelser på flere adresser. De anholdte er tidligere og nåværende medarbeidere i etterretningstjenestene PET og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), skriver avisen Politiken.

PET tilsvarer norske Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Les også: Slik avslører du spioner på jobb

De fire er blant annet siktet etter den danske straffelovens paragraf 109: Å uberettiget ha formidlet høyt graderte opplysninger fra etterretningstjenestene.

Pågripelsene kommer etter en lengre etterforskning av lekkasjer fra etterretningstjeneste, skriver dansk politi. Etterforskningen pågår fortsatt.

Powered by Labrador CMS