Nyheter

PUTIN: Dansk etterretning anser Vladimir Putins Russland som en trussel mot Danmark.
PUTIN: Dansk etterretning anser Vladimir Putins Russland som en trussel mot Danmark.

Dansk etterretning peker ut Russland som en av de største truslene

Russland er en av de største truslene mot Danmarks sikkerhet, advarer landets etterretning. Russland har dyp mistillit til Vesten, heter det.

Publisert

I en ny sikkerhetsvurdering fra det danske forsvarets etterretningstjeneste (FE) fremheves Russlands offensive atferd de siste årene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russland har dyp mistillit til Vesten. Det skaper risiko for feiltakelser og utilsiktet militær eskalering, som vil kunne oppstå på veldig kort varsel, heter det i sikkerhetsvurderingen.

Russland er en trussel på flere områder, ifølge rapporten. Det vises til at Russland har gjennomført militær opprustning nær Danmark, at landet står bak offensive etterretningsoperasjoner og at det utfører cyberspionasje.

Les også: Slik avslører du spioner på jobb

– Russland er svært opptatt av Danmark i kraft av vår geografiske plassering og vårt medlemskap i Nato. Det er klart at situasjonen i Østersjøen, hvor det er et høyt nivå av militærøvelser, selvfølgelig gir bekymring, sier etterretningssjef Anja Dalgaard-Nielsen til dansk TV2.

Det vises dog til at det er usannsynlig at Russland vil risikere en militær konfrontasjon med Nato-land.

Les også: – Mer enn 50 prosent sannsynlig at Russland angriper Ukraina

Powered by Labrador CMS