Nyheter

FORSVARSMINISTER: Det danske forsvarsdepartementet, her representert ved forsvarsminister Morten Bødskov, sier at nettengrepet ikke fikk operative konsekvenser for departementet.

Nettangrep mot forsvarsdepartementet i Danmark

Et nettangrep slo ut flere av nettsidene til det danske forsvaret og forsvarsdepartementet torsdag. I løpet av kvelden var sidene tilgjengelige igjen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Departementet skriver på Twitter at problemene skyldes et tjenestenektangrep (DDoS), som fører til at serverne overbelastes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I tillegg til departementets nettsider, ble sidene til den danske etterretningstjenesten og Center for Cybersikkerhet slått ut. Tidligere på dagen var også forsvarets nettsider utilgjengelige, men de var oppe igjen ved 19.30-tiden. Også de øvrige nettstedene var i drift igjen i løpet av kvelden.

Les også: Nigerianeren «Lucky» dømt for å ha satt danske soldater i fare

Det ble først antatt at forsvarets nettsider hadde tekniske problemer, før det ble fastslått at det var snakk om et angrep. Da jobbet forsvarets IT-tjeneste for å stanse det eksterne angrepet.

Departementet sier angrepet ikke fikk operative konsekvenser for forsvaret.

Analyse: Et nordisk forsvarssamarbeid har gode forutsetninger

Powered by Labrador CMS