Nyheter

UNGDOM: Det norske hackerlandslaget består av ungdom mellom alderen 16-25.
UNGDOM: Det norske hackerlandslaget består av ungdom mellom alderen 16-25.

Norsk lag på vei til hacke-EM

Mange av deltakerne er interessante med tanke på rekruttering for både offentlig og privat sektor.

Det norske hackerlandslaget består av 10 utøvere mellom alderen 16-25. Disse skal nå reise til Wien for å konkurrere i hacke-EM også kjent som European Cyber Security Challenge (ECSC). Konkurransen består av mange ulike oppgaver, melder Digi.no.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Vi har sett at flere av de som har vært med oss tidligere, har blitt rekruttert til både offentlig og privat sektor og jobber med sikkerhet i mange forskjellige typer virksomheter — også flere som ikke har noen formell utdanning i cybersikkerhet, forteller Espen Torseth, seniorrådgiver på Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU.

Les også: Forsvaret satser betydelig på digital sikkerhet

— Vi har et samarbeid med NTNU på Gjøvik, sier kommunikasjonssjef i Cyberforsvaret, Knut Grandhagen

Han forteller at de kan få rapporter på det som er av interesse i etterkant av konkurransen dersom de vil ha det og at folk fra Cyberforsvaret har tidligere selv deltatt, men at i år er de fleste mer opptatt med andre ting med tanke på sikkerhetssituasjonen i Europa.

Powered by Labrador CMS