Nyheter

UTENRIKSMINISTER: Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez.
UTENRIKSMINISTER: Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez.

Cuba holder USA ansvarlig for brannbomber mot Cubas ambassade i Paris

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder USA står bak et angrep med brannbomber mot landets ambassade i Paris.

Publisert Sist oppdatert

Brannvesenet opplyser at to brennbare gjenstander ble kastet mot den cubanske ambassaden som holder til i 15. arrondissement. Skadene på bygget var minimale, og branntilløpet var slukket før mannskapene nådde fram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg holder USAs regjering ansvarlig for terroristangrep mot vår ambassade, skriver Rodriguez i en twittermelding. Cubas utenriksdepartement sier at tre såkalte molotovcocktailer ble kastet mot ambassaden like før midnatt, og at brannen ble slukket av de ansatte.

Les også: Biden vil stenge Guantanamo-leiren

De siste ukene har det blitt demonstrert utenfor cubanske ambassader i mange byer verden rundt som en reaksjon på protestene på Cuba 11. og 12. juli.

Så langt er rundt 60 cubanere stilt for retten i kjølvannet av demonstrasjonene mot myndighetene.

Cuba anklager USA for å stå bak en kampanje i sosiale medier som har som mål å destabilisere det kommunistiske styret på Cuba. Landet opplever en alvorlig økonomisk krise, som er forsterket av koronapandemien og amerikanske sanksjoner.

Les også: Försvarsmakten markerer 100 år med stridsvogner

Powered by Labrador CMS