Nyheter

GRUVEDRIFT: Colombia er ett av de farligste stedene i verden for blant annet miljøaktivister. Ulovlig gruvedrift er utbredt og væpnede grupper kjemper om kontrollen. Her har politiet gått til aksjon mot en ulovlig gullgruve i Magui Payan i Colombia.

Organisasjon: 200 aktivister drept i Colombia i 2020

Nærmere 200 personer som jobber for menneskerettigheter og arbeidslivsrettigheter ble drept i fjor. Det er det verste dødstallet på 11 år, ifølge en NGO.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepene har økt gjennom koronapandemien og aktivistervar «ubeskyttet og eksponert for vold» mens landet var stengt ned, konkluderer NGOen Somos Defensores i sin årlige rapport.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Geriljagrupper og paramilitære grupper så vel som regjeringsstyrker har vært involvert i drapene, som sjelden blir straffet, ifølge gruppen. Og mange av menneskene ble angrepet «nær eller i hjemmene sine» da Colombia stengte ned fra mars til september i fjor.

Drapene på de 199 aktivistene fra menneskerettighetsgrupper og fagforeninger utgjør en mer enn 60 prosent økning fra 2019.

Colombia er et av de farligste stedene i verden for menneskerettighetsaktivister og miljøforkjempere, ifølge den internasjonale NGOen Global Witness.

Landet står overfor den verste voldsbølgen siden fredsavtalen mellom regjeringen og Farc ble skrevet under i2016. Utbrytere fra Farc har nektet å legge ned våpnene og kjemper mot ELN-geriljaen, væpnede narkotikabander og høyreorienterte paramilitære grupper om kontrollen det lukrative kokainmarkedet og ulovlig gruvedrift.

Powered by Labrador CMS