Nyheter

ULYKKESSTEDET: Ulykkesområdet hvor den amerikanske V-22B Osprey styrtet. Fire amerikanske soldater omkom i ulykken som fant sted 18. mars.

Statens havarikommisjon vil ikke undersøke flyulykken i Beiarn

Statens havarikommisjon vil ikke undersøke flyulykken i Beiarn. Ulykken vil bli undersøkt av et undersøkelsesteam fra det amerikanske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret vil samtidig ha en representant i undersøkelsen som skal sikre deling av sikkerhetsrelevant informasjon. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statens havarikommisjon (SHK) har fått forsikringer om at de amerikanske styrkenes sikkerhetsundersøkelse utelukkende skal ha et ulykkesforebyggende formål, skriver SHK.

Les også: Osprey V-22 har fått en høy prislapp

Torsdag 24. mars ble det kjent at statsadvokaten i Nordland hadde besluttet å gi hovedansvaret for etterforskningen av ulykken til amerikanske myndigheter.

Flyet styrtet i Beiarn i Nordland fredag 18. mars da det var på et treningsoppdrag som del av Nato-øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater var om bord, og alle omkom.

Les også: Osprey-flyene fortsetter øvelsen

BEIARN: Gråtådalen med Reinfjellryggen til høyre. Ulykkesområdet er markert med pil, hvor den amerikanske V-22B Osprey styrtet.
Powered by Labrador CMS