Nyheter

CUBA: De mystiske symptomene ble først rapportert hos personell her på den amerikanske ambassaden i Havanna, Cuba. Det har gitt navn til det såkalte Havanna-syndromet.

CIA: Ingen klar årsak til diplomatskaden Havanna-syndromet

Et ekspertpanel av etterretningsfolk har ikke funnet noen klar årsak til hjerneskadene som noen diplomater har meldt om, det såkalte Havanna-syndromet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

CIA opplyste i forrige uke at de anser det for lite sannsynlig at Russland eller andre land har iverksatt en kampanje for å skade amerikansk personell med innretninger som sender ut energibølger.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Leger og eksperter har knyttet de fleste av tilfellene som er registrert, til andre årsaker, men det er fortsatt noen få tilfeller som ekspertene mener kan ha sin årsak i overlagt brukt av energibølger eller ultralyd.

Les også: 77 har symptomer knyttet til mild traumatisk hjerneskade, ifølge Afganistan-rapporten.

Psykologiske faktorer kan ikke alene forklare disse tilfellene, men ekspertene sier bruk av elektromagnetisk energi eller ultralyd på nært hold kan være en troverdig forklaring.

De har imidlertid ikke identifisert noen konkret innretning som kunne vært brukt.

Havanna-syndromet oppsto som fenomen da flere tilfeller av uforklarlig hjerneskade ble meldt fra USAs ambassade i Havanna på Cuba i 2016. Senere er det meldt om tilfeller både i Washington og andre steder i verden.

Det har vært rapportert om symptomer som kvalme, svimmelhet, ringing i ørene, hodepine, neseblod og tretthet.

Les også: Afghanistan-veteran kan bli første nordmann i verdensrommet.

Powered by Labrador CMS