Nyheter

PRORITET: Frankrikes presodent, Emmanuel Macron sa at prioriteten er å hjelpe i Ukraina i ukene og månedene fremover, og at kampfly ikke kunne leveres innenfor den tidsrammen. Her avfotografert sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, på den militære flyplassen Villacoublay, sørvest for Paris, 9. februar 2023.

Macron: – Jeg utelukker absolutt ingenting

Frankrikes president Emmanuel Macron utelukker ikke å sende jagerfly til Ukraina, men sier at de ikke vil bli mulig i løpet av de neste ukene og månedene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg utelukker absolutt ingenting, sa Macron etter EU-toppmøtet i Brussel, som ble avsluttet natt til fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Videre sa han at dagens prioritet er å hjelpe Ukraina i ukene og månedene fremover, og at kampfly ikke kunne leveres innenfor den tidsrammen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er denne uken på en rundreise i Europa for å samle støtte til at Ukraina får tilsendt kampfly. Onsdag var han i London og Paris, før han torsdag reiste videre til Brussel for å gjeste et ekstraordinært EU-toppmøte.

Powered by Labrador CMS