Nyheter:

Blir ny sjef for Hæren

Eirik Kristoffersen (50) er i statsråd utnevnt til ny sjef for Hæren.

Publisert Sist oppdatert

Han tiltrer stillingen som sjef for Hæren fra 1. september i år.

Eirik Kristoffersen er i dag sjef for Heimevernet og kommer før den tid som sjef for plan- og øvingsseksjonen ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Kristoffersen har lang operativ erfaring fra Hæren og spesialstyrkene.

Han er tildelt Krigskorset med sverd for innsatsen i Afghanistan i 2007 og 2008.

I Kongen i statsråd 21. juni ble det også klart at Elisabeth Natvig blir ny sjef for Forsvarsstaben samt at Louise Kathrine Dedichen blir ny sjef for militærmisjonen i Brussel. 

«karrieren var over»

Da Forsvarets forum portretterte Eirik Kristoffersen i 2018, var han tydelig på at han ønsker å bidra i Forsvaret og ta avgjørelser.

 – Da jeg ble spesialsoldat, fikk jeg beskjed om at karrieren var over. At det var en blindvei. Faren min ble pensjonist da han var major. Hvis jeg hadde blitt det samme, hadde jeg vært like fornøyd som han faktisk var.

– Det som driver meg nå, er et ønske om å være med å ta beslutninger.

– Hvordan ser Forsvaret ut om ti år?

– Jeg håper at vi får et forsvar der det vi har, virker. At vi ikke snakker så mye om fremtiden, men om det vi har. At verneplikten er fundamentet. Og at vi har et forsvar med større mangfold, sa Eirik Kristoffersen i intervjuet den gang.

Les portrettintervju med Eirik Kristoffersen her:

Ni ønsket å bli sjef

Det var totalt ni søkere til stillingen som sjef for Hæren. Flere profilerte offiserer var på søkerlista. Forsvarets forum omtalte søkerlista i tidligere artikler.

Du kan lese om de som søkte jobben her:

Vi intervjuet også avtroppende sjef Hæren, Odin Johannessen og Eirik Kristoffersen sammen. Da sa Kristofferesen blant annet at: 

– Vi i Heimevernet kan være en sikring og gjøre mindre oppdrag, men det er Hæren som kan utgjøre en forskjell. Det er viktig at den brigaden vi har, fungerer. Og Sjøforsvaret og Luftforsvaret må være i stand til å støtte oss.

Forsvarets forum kommer tilbake med mer om Eirik Kristoffersens nye jobb i Hæren.


Powered by Labrador CMS