Nyheter

MER HJELP: Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier ukrainske styrker kjemper en viktig kamp for demokratiet og rettferdighet.
MER HJELP: Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier ukrainske styrker kjemper en viktig kamp for demokratiet og rettferdighet.

Norge bidrar til feltsykehus og ambulansebusser til Ukraina

Norge finansierer deler av et feltsykehus og fem ambulansebusser til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

– Ukraina er avhengig av støtte fra den vestlige verden, ikke minst for å få tilstrekkelig med våpen og materiell for å stå imot den russiske krigføringen. Norge har støttet betydelig og vil fortsette å bidra med donasjoner av militært materiell. Det er viktig for norske og europeisk trygghet at Russland ikke vinner fram i sin krigføring i Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Regjeringen har lagt opp til omfattende militærstøtte til Ukraina med en bevilgning på 3,4 milliarder kroner for 2022. Tiltakene var fremmet gjennom revidert nasjonalbudsjett for 2022. I tillegg til de bevilgede milliardene kommer verdien av materiell som allerede er donert.

Samlet verdi av støtten fra Norge til Ukraina i 2022 er beregnet til over 5 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS