Nyheter

IKKE OVERRASKET: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fotografert i Blåtinn skytefelt i Indre troms i februar.

Forsvarsministeren: Følger russisk aktivitet i nord tett

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at det ikke er overraskende at Russland varsler styrket militært nærvær i Nordvest når Finland går inn i Nato.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at det ikke er overraskende at Russland varsler styrket militært nærvær i Nordvest når Finland går inn i Nato.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den russiske reaksjonen kom etter at det ble klart at Finland tirsdag blir Nato-medlem.

– Finsk og svensk medlemskap i Nato styrker norsk og alliert sikkerhet. Dette er ikke overraskende signaler fra Russland. Men det er ingen grunn til at de skal føle seg truet av finsk medlemskap. Nato er en defensiv forsvarsallianse og det vet Russland godt, sier forsvarsministeren.

– Norge og Nato følger russisk aktivitet i nord tett. Det er samtidig viktig å huske på at både finsk og svensk søknad om Nato-medlemskap er et resultat av Russlands angrepskrig mot Ukraina. Russlands handlinger er et klart brudd på folkeretten og er en alvorlig trussel mot fred og sikkerhet i Europa.

Viseutenriksminister Aleksandr Grusjko i Russland sa mandag at landet vil styrke det militære nærværet i vest og nordvest – altså mot grensa til Finland og Norge.

– Dersom styrker og ressurser fra andre Nato-land blir utplassert i Finland, vil vi gå til ytterligere skritt for å sikre Russlands militære sikkerhet, sier Grusjko til Ria.

Powered by Labrador CMS