Nyheter

BUDSJETTET KLART: Bjørn Arild Gram har presentert forsvarsbudsjettet.

Fire leirer oppgraderes: – Blitt veldig forsømt

Evenes, Ørland, Haakonsvern og Værnes får penger til å oppgradere og bygge nytt.

Publisert Sist oppdatert

Statsbudsjettet er lagt frem og som ventet er forsvar én av postene som får mest av regjeringen.

Ett av de mest sentrale punktene i forsvarsbudsjettet handler om eiendom, bygg og anlegg (EBA). Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til EBA med totalt 2,3 milliarder kroner. 

Bevilgningen til investeringer i EBA foreslås økt med rundt 600 millioner. Blant annet får Evenes, Ørland, Haakonsvern og Værnes penger til allerede igangsatte prosjekt.

– Bygningsmasse har blitt veldig forsømt i Forsvaret. Denne gangen har dette blitt tatt forholdsvis bra vare på dette. Derfor styrker vi det betydelig for neste år med vedlikehold og fornying. Vi løfter det opp på det nivået det skal være på og ta igjen etterslep, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Til Forsvarets forum nevner også Gram at Skjold får penger.  

– Det er kaserner, kvarter, boliger. Da snakker jeg om nyanskaffelser og nybygg, men det vil være oppussingsprosjekter over hele landet.

I tillegg ønsker regjeringen å bruke 32 millioner kroner på å sikre, utbedre og rehabilitere landets 14 festningsverk, 82 millioner til klima-, miljø- og bærekraftstiltak, og 568 millioner kroner til nytt hovedbygg på Jan Mayen. 

Powered by Labrador CMS