Nyheter

SOLGT: Det har stormet mye rundt Bergen Engines i år.
SOLGT: Det har stormet mye rundt Bergen Engines i år.

Bergen Engines-kjøper sjekkes av sikkerhetsmyndighetene

Motorvirksomheten Bergen Engines har blitt solgt til Langley Holdings. Norske sikkerhetsmyndigheter skal undersøke den britiske kjøperen.

Publisert

– Det er de sikkerhetsmessige vurderingene som ble gjort i forbindelse med den forrige salgsprosessen som gjør at norske myndigheter nå har involvert EOS-tjenestene, sier kommunikasjonssjef Trude Larstad i Justis- og beredskapsdepartementet til E24.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I mars stanset regjeringen salget av Bergen Engines til russiskkontrollerte TMH International av sikkerhetsårsaker. Det var i tråd med konklusjonene til Politiets sikkerhetstjeneste, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Forsvarets etterretningstjeneste i flere rapporter.

Sent tirsdag kveld bekreftet Rolls-Royce, som eier Bergen Engines, at fabrikken er solgt til britiske Langley Holdings for 63 millioner euro, noe som tilsvarer drøyt 655 millioner kroner.

– Norske myndigheter har på nåværende tidspunkt ikke informasjon som tilsier behov for tiltak fra regjeringens side, sier Larstad om salget.

Les også: Regjeringen stanser salget av Bergen Engines

Av Bergen Engines' rundt 950 ansatte er rundt 650 basert ved hovedkontoret på Hordvikneset i Bergen. Selskapet har laget motorer til en rekke norske forsvarsskip og har vedlikeholdsavtaler med både Forsvaret og flere andre Nato-land, deriblant USA.

Langley Holdings er et industrikonsern med rundt 4.600 ansatte. Konsernet har base i England.

Powered by Labrador CMS