Nyheter

NY MINISTER: Danmarks statsminister Mette Frederiksen (fremst) sammen med en rekke av sine ministre. Mannen helt til høyre, Torsten Schack Pedersen, blir minister for et helt nytt departement.

Oppretter nytt departement for samfunnssikkerhet og beredskap

Torsten Schack Pedersen blir Danmarks nye samfunnssikkerhet- og beredskapsminister. Departementet får blant annet ansvar for beredskap og cybersikkerhet. 

Publisert

Den danske regjeringen oppretter et nytt departement for samfunnssikkerhet og beredskap. Folketingsrepresentant og Venstre-politiker Torsten Schack Pedersen får jobben som minister for Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab. 

Det skriver den danske regjeringen i en pressemelding. 

Departementet får ansvar for beredskap og samfunnssikkerhet, cybersikkerhet, digital informasjonssikkerhet, samt koordinerende ansvar for krisehåndtering og forsyningssikkerhet.

– Jeg ser frem til å fortsette arbeidet som Troels Lund Poulsen har satt i gang når det gjelder å prioritere beredskapsområdet, sier Pedersen i pressemeldingen. 

Poulsen er Danmarks forsvarsminister. Han overlater nå en rekke ansvarsområder til sin nye ministerkollega, blant annet Kystredningstjenesten, direktoratet Beredskapsstyrelsen og oppgaver innen cybersikkerhet. 

Justitsminesteriet gir fra seg Direktoratet for forsyningssikkerhet, koordinering av nasjonal krisehåndtering, rådgivning om forebygging av terror og spionasje, samt Alarmcentralerne, som svarer på telefoner til nødetatene. 

Det ferske departementet vil også overta oppgaver fra departementene for miljø, næring og finans. 

– Å gjøre Danmark bedre rustet til å håndtere store ulykker, ekstremvær og hybride trusler er en stor oppgave. Derfor er det helt riktig med et departement som er dedikert til nettopp den utfordringen, sier forsvarsminister Poulsen. 

Powered by Labrador CMS