Nyheter

LUFTFYLTE MILITÆRE KOPIER: Det tsjekkiske selskapet Inflatech skal i følge deres nettside produsere over 30 ulike oppblåsbare militære kopier. Blant annet av det amerikanske rakettartillerisystemet HIMARS, her fotografert under avduking i Decin i Tsjekkia 6. mars 2023.

Oppblåsbar F-16 avduket i Danmark

Det oppblåsbare jagerflyet ble utstilt under Nordens største forsvarsmesse, dekorert med det ukrainske flyvåpenets merker. Det er likevel usikkert om kopiene skal sendes til Ukraina. 

Publisert

Se video av det oppblåsbare F-16-flyet nederst i saken.

Det tsjekkiske selskapet Inflatech, som produserer de oppblåsbare flyene og andre kopier av ulikt militært utstyr, stilte nylig ut en F-16-kopi under forsvarsmessen «Dalo Days» i Ballerup i Danmark, skriver nettavisen The Warzone (TWZ).

Den oppblåsbare kopien av F-16-jagerflyet er utstyrt med en gjennomsiktig cockpit, våpen under vingene og en «drivstofftank» sentrert i midten. 

I følge TWZ skal Ukraina flere ganger ha lykkes i å lokke til seg russiske angrep med egenproduserte kopier av fly, pansrede kjøretøy, utskytningsramper og rakettsystemer, for å nevne noen. 

Bruken av og etterspørselen etter ulike kopier, skal etter den russiske invasjonen ha økt betraktelig. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er derimot uklart om de oppblåsbare F-16-flyene skal sendes til Ukraina, eller om det ukrainske flyvåpenets merker var satt på for å vekke oppmerksomhet og interesse. 

Video publisert av forsvarskorrespondent i DR Nyheder, Mads Korsager på «X». 

Powered by Labrador CMS