Nyheter

EGEN ETAT: IKT-enheten i forsvarsdepartementet blir egen etat.

Oppretter ny IKT-etat under Forsvarsdepartementet

Etaten vil få ansvaret for å sikre kommunikasjonsløsninger, og skal styrke samarbeidet mellom sivile og militære atkører. 

Publisert Sist oppdatert

Det er planlagt at den nye etaten vil bli etablert i løpet av 2025, som et ordinært forvaltningsorgan under Forsvarsdepartementet. 

– Aktørene innenfor styresmakt, samfunnstrygghet, beredskap og forsvar skal ivareta kritiske samfunnsfunksjoner gjennom hele krisespennet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding

Den interne IKT-enheten i Forsvarsdepartementet har de siste årene levert nasjonalt avgrenset nett (NBN) til rundt 150 virksomheter og har omtrent 10.000 brukere. 

Den økte sikkerhetspolitiske utviklingen, kompleksiteten og sårbarheten i samfunnet gir økt behov for sikker og effektiv kommunikasjon på gradert nivå. 

Gradert betyr at informasjonen er begrenset til en viss sikkerhetsgrad, og at det gjennom lov eller forskrift er bestemt hvem som skal få tilgang til den. 

– IKT- enheten har i praksis allerede vokst seg ut av departementet, og regjeringen vil derfor etablere den som en egen etat, sier forsvarsminister Gram. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS