Nyheter

MAKT: Belarus' president Aleksandr Lukasjenko besøkte forrige helg Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg.
MAKT: Belarus' president Aleksandr Lukasjenko besøkte forrige helg Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg.

Lukasjenko truer med militærmakt mot Vesten

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko truer med militær gjengjeldelse mot hovedsteder i Vesten dersom Belarus blir angrepet.

Publisert

— Ikke rør oss, og vi skal ikke røre dere, sa Lukasjenko i en tale lørdag i anledning Belarus' uavhengighetsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sa at han har beordret landets væpnede styrker til å slå til mot vestlige hovedsteder i tilfelle Belarus skulle bli angrepet. Det melder det statlige nyhetsbyrået Belta.

Lørdag hevdet også Lukasjenko at hans militære styrker har skutt ned raketter avfyrt fra Ukraina inn i belarusisk territorium.

Les også: Etterforskningen av overgrep etter okkupasjonen: Når krigsforbrytelser blir en våpenteknologi

Belarus hevder imidlertid å stå utenfor krigen i Ukraina, og Lukasjenko benektet lørdag at han vil gripe direkte inn i konflikten.

Men det har vært frykt for at Belarus kan slutte seg til krigen på Russlands side mot Ukraina. Lukasjenko har tidligere innrømmet at det ble skutt russiske raketter fra belarusisk territorium i løpet av krigens første uker.

Les også: Russland og Belarus må styrke forsvaret, sier Kreml

Lukasjenko er svært avhengig av Russland både militært og økonomisk. Putin kunngjorde i juni at Russland skal levere Iskander-M-raketter som er i stand til å bære atomstridshoder, til Belarus.

Putin sa imidlertid ikke at Russland skal utplassere atomvåpen i nabolandet.

Powered by Labrador CMS