Nyheter

HEDRET: Sjef for Luftforsvaret, generalmajor Øivind Gunnerud og sjefssersjant i Luftforsvaret Didrik Sand delte onsdag ut fortjenstmedalje til Odd-Helge Wang som går av etter 38 år i Forsvaret.

Hedret med Luftforsvarets fortjenstmedalje

Nylig pensjonerte sjefsserjant Odd-Helge Wang mottok fortjenstmedalje for eksepsjonell profesjonalitet og innsats i Luftforsvaret. 

Publisert

Sjefssersjant Odd-Helge Wang legger bak seg 38 år i Forsvaret, fra både i inn- og utenlandstjeneste. Onsdag forrige uke ble han hedret med Luftforsvarets fortjenstmedalje for innsatsen.

– Jeg ble rett og slett skikkelig satt ut. Man kjenner jo at det treffer en, og det var vanskelig å komme på noen takkeord der og da, men jeg er fryktelig takknemlig, sier Wang til Forsvarets forum. 

Han forteller at han ikke er veldig glad i ros og at han ikke alene har gjort seg fortjent til medaljen.

– Familien min har en stor del av æren for dette. Det er tøft å ha en pappa som er så mye borte. Samtidig har jeg vært veldig heldig, som har kunnet jobbe med det jeg liker og fått være en del av den lille familien som Forsvaret er for meg i så mange år, sier Wang. 

Medaljen ble utdelt av sjef for Luftforsvaret generalmajor Øivind Gunnerud under sjefsskiftet på 131 luftving på Bardufoss. 

Folkebladet skrev om utdelingen først. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Wang hadde stillingen som stabssjef og nestkommanderende i 131 luftving på Bardufoss før han gikk av med pensjon i vår. 

– Man tar et stort ansvar når man selv velger å bære uniform. Jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har fått og alle kollegaene som har gjort at jeg har orket å stå i den belastningen det innebærer å gå i uniform. 

– Å ha Forsvaret som arbeidsgiver har gjort at det er verdt det, legger han til. 

Powered by Labrador CMS