Nyheter

OPPGRADERES: Bell 412 skal inn på verksted. Dette helikopteret frakter soldater fra Gaustatoppen til Rauland høyfjellshotell.

35 år gamle Bell 412-helikoptre skal oppgraderes

Bell 412 skal oppgraderes i påvente av nye helikoptere som skal anskaffes.

Publisert

Bell 412-helikopterne har tjent Forsvaret i rundt 35 år. Nå skal de oppgraderes, melder Forsvarsmateriell.

– Regjeringen har lagt opp til en betydelig styrking av helikopterkapasiteten i langtidsplanen. Gjennom oppgradering av Bell 412 sikrer vi nå helikopterberedskap frem til de nye helikoptrene er på plass, slik at Forsvaret får bedre operasjonell kapasitet i overgangsperioden, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Helikopterne brukes av Hæren og Forsvarets spesialstyrker, og det er 18 stykker stasjonert på Rygge og Bardufoss flystasjoner.  

Det er Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) som skal utføre oppgraderingene. De to første Bell-maskinene skal være ferdig oppgradert før neste sommer.

Levetidsforlengelsen skal sørge for å øke tilgjengeligheten på Bell 412. I tillegg oppgraderes kommunikasjonsløsninger som skal dekke nye krav for operasjoner i både sivilt og militært luftrom. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er positivt at Bell 412 oppgraderes slik at Luftforsvaret har et helikopter som kan være på beredskap og løse andre oppdrag vi er pålagt. Bell 412 er et eldre helikoptersystem som må oppgraderes for å være relevant frem til nye helikoptersystemer er anskaffet, sier generalmajor Øivind Gunnerud, sjef Luftforsvaret.

Powered by Labrador CMS