Nyheter

FLYTID: Totalt tilbrakte tjenesten 2177 timer på oppdrag.

Rekordår for Helikoptertjenesten

Helikoptertjenesten satte rekord i antall redningsoppdrag i fjor. I 2023 rykket de ut til 1774 oppdrag, ifølge Luftforsvaret.

Publisert

Antallet oppdrag økte fra 1756 i 2022 til 1774 i fjor, ifølge Luftforsvarets årsrapport om redningshelikoptertjenesten (RHT), skriver Nationen. Fjorårets oppdrag fordelte seg mellom 715 søk og 1059 ambulanseoppdrag.

Særlig to oppdrag trekkes fram: leteaksjonen etter sjuåringen Torjus Seland, som ble funnet omkommet i skogen i oktober i fjor, og oppdrag i forbindelse med ekstremværet Hans.

Totalt tilbrakte tjenesten 2177 timer på oppdrag. Det utgjør 53,7 prosent av det totale antallet flytimer, mens om lag 40 prosent av flytiden gikk til egentrening og utsjekk av nye besetningsmedlemmer. Resten av flytiden gikk til testing på skvadronen og hos Forsvarsmateriell, fremgår det i rapporten.

Redningshelikoptertjenesten kostet i fjor nesten 800 millioner kroner, om lag ti millioner kroner over budsjettet. Det skyldes «periodisering av kostnader knyttet til innkjøp og vedlikehold», skriver Nationen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS