Nyheter

AUSTRALIA: Sydney går inn i sin sjette uke med nedstengning etter et utbrudd av deltavarianten i storbyen. Nå sendes soldater ut for å bistå politiet med håndhevingen av smittevernreglene.

Soldater håndhever nedstengning i Sydney

I Sydney, Australias største by, er 300 soldater innkalt for å hjelpe politiet med å håndheve strenge smitteverntiltak i byen, der deltasmitten har spredt seg.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i delstaten New South Wales har slitt med å slå ned utbruddet av den svært smittsomme deltavarianten i Sydney og med å sikre at befolkningen følger de strenge smittevernanbefalingene. Mer enn 3.600 tilfeller er registrert siden midten av juni.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Politibetjenter vil bli assistert av ADF-personell (det australske forsvaret, red.anm.) når de leverer mat, banker på dører og sjekker at reglene om å holde seg hjemme og isolere seg blir fulgt, sa politisjef Mick Fuller i New South Wales lørdag.

Seks uker med nedstengning

Mer enn fem millioner innbyggere i storbyen og de omkringliggende områdene går inn i den sjette uken av en nedstengning som etter planen skal vare ut august.

Folk får kun forlate boligen sin for å trene, gjøre nødvendig arbeid, dra på sykehuset eller til legen eller for å handle strengt nødvendige varer, som mat.

Overholdelsen av reglene har imidlertid vært varierende, og politiet har gitt ut stadig flere bøter til folk som ikke bryter dem.

Harde kår også i Brisbane

For flere millioner i Brisbane og området rundt blir en nedstengning forlenget til søndag etter at et utbrudd der har vokst til 29 smittetilfeller. Ordren om å holde seg hjemme skulle egentlig fjernes tirsdag.

Les også: Kraftig motstand mot bruk av Forsvaret under portforbud

– Det betyr at det blir en nedstengning på åtte dager. Vi håper virkelig at det er nok til at smittesporerne våre kan spore opp absolutt alle som kan være eksponert for deltasmitte, slik at de kan settes i karantene, sa Queenslands fungerende delstatsminister Steven Miles.

Lang vei tilbake

Fortsatt er kun rundt 14 prosent av Australias befolkning fullvaksinert, og myndighetene lener seg fortsatt tungt på nedstengninger for å bremse smittespredningen.

Les også: Regjeringen legger bort planene om portforbud

Statsminister Scott Morrison har tegnet opp en lang vei tilbake til normalen, med et mål om å fullvaksinere 80 prosent av befolkningen før grensa gjenåpnes.

Powered by Labrador CMS