Nyheter

BALLISTISKE RAKETT: TV-skjerm på Seoul togstasjon som skal vise en test av Hwawsong-15, en interkontinentale ballistisk missil på Pyongyang internasjonale flyplass, 18. februar 2023.

Nord-Korea kan komme til å teste flere raketter og en atomtest i løpet av året

Sørkoreansk etterretning venter at Nord-Korea kan komme til å teste enda flere interkontinentale ballistiske raketter, før landet senere i år gjennomfører sin sjuende atomtest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det isolerte landet har til nå gjennomført tester av interkontinentale ballistiske raketter i bratt vinkel. Men landet har allerede tilegnet seg evnen til å sende opp denne rakettypen i normal vinkel, noe som kan legge press på USA, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Byrået siterer folkevalgte i nasjonalforsamlingen i Seoul, der de har fått en orientering av landets etterretningstjeneste.

Videre venter sørkoreansk etterretning at Pyongyang i løpet av året kan komme til å gjennomføre landets sjuende atomtest for å perfeksjonere atom- og rakettevnen, sier de.

I tillegg antas det at Nord-Korea i år kommer til å sende opp en spionsatellitt, uttaler Yoo Sang-bum, som sitter i etterretningskomiteen i nasjonalforsamlingen i Seoul.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa i en tale på et partimøte ved nyttår at landet i løpet av kort tid skal sende opp en militær satellitt som skal gå i bane rundt jorden.

Powered by Labrador CMS