Nyheter

RAKETTSILO: Satellittbilde av det analytikere mener er konstruksjon av en rakettsilo for interkontinentale ballistiske missiler i nærheten av Hami i Kina. Pentagon sier i sin siste rapport at kinesernes atomopprustning går langt raskere enn hva USA tidligere har antatt.

Pentagon: Kinas atomopprustning går raskere enn ventet

Kina ruster opp atomarsenalet betydelig raskere, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet. USA tror kineserne ønsker å ha 1.000 atomstridshoder innen 2030.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den tiltakende hastigheten til Kinas atomopprustning kan gjøre at landet har opptil 700 operative atomstridshoder innen 2027, heter det i en årlig rapport fra Pentagon til Kongressen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kina «ønsker trolig å ha minst 1000 stridshoder innen 2030», heter det i rapporten. Det er langt flere enn departementet trodde i 2020.

Les også: Økning i kampklare atomvåpen

I fjor mente Pentagon at Kinas beholdning på 200 atomstridshoder minst ville doble seg innen et tiår.

USA la i oktober fram en detaljert oversikt over egne atomstridshoder for første gang på flere år. Ifølge landets utenriksdepartement hadde det amerikanske forsvaret 3.570 atomstridshoder tilgjengelig 30. september 2020, 55 færre enn ett år tidligere.

USA har siden 1994 uskadeliggjort 11.683 atomstridshoder, ifølge rapporten.

Fredsforskningsinstituttet Sipri anslo i juni at Kinas beholdning var på 350 atomstridshoder. På toppen av lista var Russland med 6.255.

Bak Russland, USA og Kina fulgte Frankrike (290), Storbritannia (225), Pakistan (165), India (156) og Israel (90).

Sipri anslo at Nord-Korea kunne bygge eller hadde bygget mellom 40 og 50 atomstridshoder.

Powered by Labrador CMS