Nyheter

MARKERING: Hiroshima markerte fredag at det er 76 år siden USA slapp atombomben over byen.
MARKERING: Hiroshima markerte fredag at det er 76 år siden USA slapp atombomben over byen.

76-årsmarkering for atombomben i Hiroshima

Den japanske byen Hiroshima markerte fredag at det er 76 år siden verdens første atomangrep. Anslagsvis 140.000 mennesker i byen ble drept av USAs atombombe.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Deltakerne i en nedtonet seremoni holdt ett minutts stillhet klokken 8.15 fredag morgen for å markere øyeblikket da det amerikanske bombeflyet Enola Gay slapp den første atombomben i krig over byen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Byens ordfører Kazumi Matsui ba i en tale verdenssamfunnet om å legge atomavskrekking bak seg og i stedet satse på tillitsbyggende dialog.

Les mer: Russisk atomubåt fikk motorproblemer i dansk farvann

– For 76 år siden førte et atomvåpen til utenkelig lidelse, død og ødeleggelse for innbyggerne i Hiroshima. En slik tragedie må aldri skje igjen, sa FNs generalsekretær António Guterres i en videoinnspilt tale.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) avviste en offisiell henvendelse fra Hiroshimas myndigheter om å holde ett minutts stillhet under OL. IOCs beslutning har ført til at mange i Hiroshima føler seg forrådt, skriver avisen Asahi Shimbun, som er en av sponsorene av OL i Tokyo.

Les mer: Indisk fregatt ligger til kai i Bergen

Powered by Labrador CMS