Nyheter

FORSTERKER: En ukrainsk soldat arbeider med å forsterke veggene i en skyttergrav nær frontlinjen i Kharkiv-regionen. Bildet er datert tirsdag 5. juli.
FORSTERKER: En ukrainsk soldat arbeider med å forsterke veggene i en skyttergrav nær frontlinjen i Kharkiv-regionen. Bildet er datert tirsdag 5. juli.

Dette skjedde i Ukraina i natt: Tatt i bruk vestlig artilleri

Artilleriet brukes til angrep mot russiske logistikkmål, ifølge Ukrainas president. Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til torsdag 7. juni.

Publisert
  • Ukrainske myndigheter etterforsker mer enn 21.000 mistenkte krigsforbrytelser. Det meldes inn 200-300 tilfeller hver dag, ifølge riksadvokat Iryna Venediktova.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun konstaterer overfor BBC at forbrytelsene er vanskelige å etterforske grundig og effektivt da det kan være vanskelig å nå fram til både områder og mennesker i landet, men sier at russiske soldater som dreper, torturerer eller voldtar sivile, «bør skjønne at det kun er et tidsspørsmål før de alle må møte i retten». Russland har blitt beskyldt for en rekke krigsforbrytelser siden de invaderte nabolandet 24. februar, men de avviser alle anklager.

Her kan du lese Forsvarets forums reportasje om etterforskerne som arbeider med å dokumentere krigsforbrytelsene.

  • Takket være vestlige våpen gjennomfører ukrainske styrker «vesentlige angrep» mot russiske logistikkmål, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. Angrepene skader Moskvas offensive potensial, sa presidenten i sin videotale onsdag kveld.

– Endelig har det vestlige artilleriet begynt å fungere til fulle, våpnene vi får fra våre partnere. Og nøyaktigheten deres er akkurat det vi trenger, la han til.

  • *Et universitet i Kharkiv ble ødelagt av et russisk missil onsdag, ifølge Zelenskyj. Hovedbygget, forelesningssaler, universitetets museum og bibliotek ble rammet, sa han. Kharkiv er Ukrainas nest største by og ligger nordøst i landet, ikke langt unna grensa til Russland.
Powered by Labrador CMS