Nyheter

LANG LISTE: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge sitter med en lang liste som Ukraina ønsker seg.

Norge har sendt 10.000 artillerigranater til Ukraina

Ukraina har mottatt våpen og annet forsvarsmateriell for 6 milliarder kroner sendt fra Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Artillerigranatene hentes fra Forsvarets lagre og er utstyr som Ukraina har bedt om, skriver NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi sitter med en lang liste som Ukraina ønsker seg. Primært er det luftvern, ammunisjon til luftvernet sitt, artillerigranater og våpen med lang rekkevidde som kan påføre tap for de russiske angrepsstyrkene, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Artillerigranatene kan brukes i flere typer artilleriskyts, blant annet i M109, som Norge har donert tidligere. Konsekvensen for nasjonal beredskap er vurdert, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Det er viktig for Europas og Norges sikkerhet at Ukraina lykkes i å stå imot Russlands angrep. Ukraina trenger internasjonal støtte i form av militært materiell og trening av egne styrker. Norge har bidratt tungt gjennom 2022 og vil fortsette å bidra for å støtte Ukraina i 2023, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Han sier at Ukraina trenger støtte raskt og at Norge derfor vil fortsette å vurdere hva vi kan donere fra Forsvarets struktur.

– Samtidig undersøker vi hva vi kan anskaffe direkte fra produsent for å donere videre, sier Gram.

Powered by Labrador CMS