Nyheter:

Nato-hovedkvarteret i Brussel. Foto: Krister Sørbø/ Forsvarets forum
Nato-hovedkvarteret i Brussel. Foto: Krister Sørbø/ Forsvarets forum

Ansatt ved Nato-hovedkvarteret har testet positivt for korona

Vedkommende hadde vært på ferie i Nord-Italia.

– Vi kan bekrefte at en ansatt i Nato som jobber ved Natos hovedkvarter i Brussel har testet positivt for COVID-19, heter det i en pressemelding fra Nato. 

Den ansatte skal ha vært på ferie i Nord-Italia. I slutten av forrige uke følte vedkommende seg uvel, og ble testet etter å ha hatt feberlignende symptomer. Vedkommende er nå i hjemmeisolasjon, ifølge pressemeldingen. 

Personens nærmeste kollegaer er informert, og har jobbet hjemmefra siden slutten av forrige uke. Alle ansatte i Natos hovedkvarter er informert om saken. 

– Nato fortsetter å overvåke situasjonen fortløpende og iverksetter alle nødvendige tiltak, heter det i pressemeldingen. 

Korona-grep i Nato: Avlyste gruppebesøk i hovedkvarteret

For å ivareta sikkerheten til ansatte og besøkende har Nato allerede iverksatt forebyggende tiltak ved hovedkvarteret. Tiltakene er basert på veiledning fra Verdens Helseorganisasjon, og har som formål å redusere risikoen for ytterlige smittespredning. 

Blant tiltakene er midlertidig stans av enkelte personalreiser, og personalet oppfordres til å jobbe hjemmefra. Det er også innført et midlertidig gruppebesøksforbud ved hovedkvarteret i Brussel. 

– Vi er i nær kontakt med belgiske myndigheter. Nato har på plass robuste tiltak og planer for å sikre at virksomheten vår kan fortsette, står det i meldingen.

I sin statusrapport 8. mars melder Folkehelseinstituttet at til sammen 169 personer i Norge har testet positivt for koronavirus. Minst 109 av dem er smittet i forbindelse med reise i Italia og Østerrike. 

I Forsvaret er en rekke personer testet, men det er bare avdekket ett tilfelle av viruset. En soldat på Skjold leir i Indre Troms ble testet torsdag i forrige uke og fikk påvist viruset. Deretter ble hele garnisonen stengt ned. 

Bli med på et av de isolerte rommene: – Har tid til å bli godt kjent

I helgen er en soldat testet på Sessvollmoen leir i nærheten av Gardermoen. 150 personer ble satt i karantene i forbindelse med testen, som ikke påviste smitte. Det gjelder personell fra Forsvarets sanitet.