Nyheter

NYTT STEG: Serhij Bojev, som er viseminister for strategiske industrier i Ukraina, sier våpenet er et «nytt steg» i Ukrainas dronekapasitet. På bildet ser man ødelagte russiske stridsvogner i Kursk-regionen. Det er ikke kjent om dronene er årsaken til skadene på bildet.

Zelenskyj: Ukraina har tatt i bruk nyutviklet drone

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Ukraina har gjennomført et vellykket angrep mot russiske styrker med en ny type drone.

Publisert

Zelenskyj omtalte våpenet, som er utviklet i Ukraina, da han holdt en tale for å markere landets uavhengighetsdag lørdag.

– I dag tok vi for første gang i bruk vårt nye våpen i kamp, et våpen i en helt ny klasse, den ukrainske missildronen Palianytsja. Det var vellykket, sa Zelenskyj.

Han ga ikke flere detaljer, men føyde til at «fienden ble truffet» og takket utviklere og produsenter. Begrepet «missildrone» kan tyde på at det dreier seg om en mellomting mellom en drone og et målstyrt rakettvåpen, kanskje en slags forenklet krysserrakett.

Serhij Bojev, som er viseminister for strategiske industrier i Ukraina, sier til Nettavisen at våpenet er et «nytt steg» i Ukrainas dronekapasitet.

– Palianytsja kombinerer egenskapene til droner og missiler, og gjør det til et mer effektivt verktøy for oss i denne krigen, sier han.

Et ammunisjonslager sto lørdag i brann i Voronezj-regionen i Russland etter å ha blitt rammet av en ukrainsk drone, ifølge nettportalen Astra. Det er ikke kjent om det ble angrepet med det nye våpenet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS