Nyheter

ASIA: Norge skal delta med en fregatt i en britiskledet hangarskipsgruppe som skal seile i Indo-Stillehavet i 2025. Fregatt KNM Fritjof Nansen i Harstad i forbindelse med øvelsen Gunex i 2022.

Norsk fregatt skal seile med britisk hangarskipsgruppe i Asia

– Utviklingen i Indo-Stillehavsregionen påvirker norsk sikkerhet, sier forsvarsministeren. Neste år vil Norge sende mannskap til regionen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et betydelig norsk bidrag for å ivareta sikkerhet og fri ferdsel til sjøs, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Norge skal delta med en fregatt i en britiskledet hangarskipsgruppe som skal seile i Indo-Stillehavet i 2025.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette er et stort løft for Norge og Sjøforsvaret. Vi får en unik mulighet til å styrke vår kompetanse på å operere i allierte hangarskipsformasjoner, sier Gram

Han mener det er en mulighet til å vise at Norge er i stand til å operere sammen med Storbritannia. 

De siste årene har Norge og Storbritannia anskaffet mange av de samme våpensystemene. Forsvarsministeren sier at samtreningen vil styrke norsk og alliert forsvarsevne. 

Logistikkfartøyet KNM Maud kommer til å være med på deler av reisen til Indo-Stillehavet. Gram åpner også mulighetene for at Norge stiller med enda flere ressurser. 

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Indo-Stillehavsregionen har fått økt oppmerksomhet i Nato.

– Utviklingen i Indo-Stillehavsregionen påvirker også norsk sikkerhet. Gjennom deltakelsen i den britiskledede hangarskipsgruppen vil vi få mer innsikt i og kunnskap om den sikkerhetspolitiske situasjonen i regionen, sier Gram.

Powered by Labrador CMS