Nyheter

VEDTAK: Avgjørelsen innebærer at personer som har fått endelig vedtak om retur til Afghanistan ikke har plikt til å forlate Norge så lenge returstoppen varer.
VEDTAK: Avgjørelsen innebærer at personer som har fått endelig vedtak om retur til Afghanistan ikke har plikt til å forlate Norge så lenge returstoppen varer.

Norge stanser tvangsreturer til Afghanistan

Bakgrunnen for utsettelsen er eskalering i konflikten mellom Taliban og afghanske myndigheter, som medfører forverring av sikkerhetssituasjonen i landet

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) har besluttet å stanse tvangsreturer til Afghanistan fram til 15. september.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bakgrunnen for utsettelsen er eskalering i konflikten mellom Taliban og afghanske myndigheter, som medfører forverring av sikkerhetssituasjonen i landet, opplyser de i en pressemelding.

Les kronikken: Du etterlater ingen på slagmarken

Avgjørelsen innebærer at personer som har fått endelig vedtak om retur til Afghanistan ikke har plikt til å forlate Norge så lenge returstoppen varer.

Det gjelder for personer fra Afghanistan som enten har fått avslag på søknad om beskyttelse, har blitt utvist fra Norge, har fått oppholdstillatelsen tilbakekalt eller oppholder seg i Norge og har fått avslag på søknaden om oppholdstillatelse.

Les også: Afghanske tolker ber om asyl i USA

UDI og UNE vil innen 15. september vurdere retursituasjonen til Afghanistan på nytt og om suspensjonen bør forlenges eller oppheves.

Powered by Labrador CMS