Nyheter

KABUL: Taliban-soldater på lasteplanet på en bil i Kabul.

Nyhetsbyrå: Taliban har utnevnt ministre

Opprørsgruppen Taliban, som for litt over en uke siden tok over Afghanistans hovedstad Kabul, har utnevnt flere midlertidige ministre.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået Pajhwok skriver på Twitter at Sadr Ibrahim er utnevnt som fungerende innenriksminister, mens Gul Agha er fungerende finansminister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taliban har også utnevnt ny etterretningssjef, Kabul-ordfører og utdanningsminister, ifølge Pajhwok. Det er ikke kjent om det er flere ministerposter som er utnevnt.

Les mer: Tadsjikistan mobiliserer 230.000 soldater av frykt for Taliban

Taliban tok over makten i Afghanistan tidligere i august etter en offensiv utløst av at amerikanske styrker og Nato-styrker trakk seg ut av landet.

Nyhetsbyrået AFP fikk mandag opplyst av Taliban-kilder at det ikke blir etablert noen ny regjering før den siste amerikanske soldaten har forlatt Afghanistan.

Les mer: Så mye har krigen i Afghanistan kostet Norge

Fristen for å avslutte evakueringen er foreløpig satt til 31. august, men det har blitt åpnet for at oppdraget kan forlenges.

Powered by Labrador CMS