Nyheter:

Dette bildet av Kabul i Afghanistan ble tatt i juli i år.
Dette bildet av Kabul i Afghanistan ble tatt i juli i år.

Flere drept i minst 14 eksplosjoner i Kabul sentrum – flere offentlige bygg rammet

Afghanistans hovedstad Kabul ble rammet av kraftige granatangrep lørdag. Flere offentlige bygg er angrepet og det meldes om kraftige eksplosjoner i boligstrøk.

Publisert Sist oppdatert

Najibullah Ahadi, en rådgiver ved den afghanske presidentens kontor, melder på Twitter at presidentpalasset, forsvarsdepartementet og flere offentlige bygg ble rammet av eksplosjonene i Kabul sentrum. Det har kommet meldinger om flere dødsfall.

En talsmann for det afghanske innenriksdepartementet skriver på Twitter at minst tre personer er drept, og at minst 14 eksplosjoner rammet Kabul lørdag morgen. Rakettene ble skutt av terrorister, skriver talsmannen.

1TVNews melder at også den iranske ambassaden i Kabul skal være truffet.

Mohammed Alaf Ansari i det statlige nyhetsbyrået Bakhtar melder at en eksplosjon skjedde like ved informasjonsdepartementet, og at flere personer er drept.

Ifølge lokale medier dreier det seg om minst tolv raketter som ble avfyrt. AFP skriver at deres ansatte i Kabul hørte flere eksplosjoner kort tid etter hverandre, noe som minnet om lyden av raketter som ble avfyrt.

Tett befolkede områder

Eksplosjonene skjedde i tett befolkede områder av den afghanske hovedstaden, blant annet nær den såkalte grønne sonen i sentrum av hovedstaden.

En lokal journalist skriver på Twitter at sykehus og boligområder ble rammet av eksplosjonene. Ifølge Twitter-meldingen skal det ha blitt avfyrt rakettdrevne granater fra kjøretøy i sentrum av byen.

Eksplosjonene skjer samme dag som USAs utenriksminister Mike Pompeo etter planen skal møte representanter fra Taliban og afghanske myndigheter i Qatar. Partene sitter der i historiske fredssamtaler.

Meldt om gjennombrudd i fredssamtalene

Det er ikke kjent hvem som står bak lørdagens angrep. Taliban har lovet ikke å angripe urbane områder i en avtale som innebærer at USA trekker seg ut av landet raskere enn først planlagt.

Fredag meldte AFP at fredsforhandlerne i Qatar hadde gjort et gjennombrudd og at detaljene rundt dette vil bli offentliggjort i løpet av de nærmeste dagene.

I løpet av de siste seks månedene har Taliban stått for 53 selvmordsangrep og 1.250 eksplosjoner som har tatt livet av minst 1.210 sivile, hevdet det afghanske innenriksdepartementet tidligere i uken.

Norge har et spesialstyrkebidrag på omtrent 60 personer i Afghanistan, i tillegg er det et norsk team som drifter militærsykehuset ved flyplassen i Kabul, som teller omtrent 35 personer.

– Norsk personell er ikke rammet av eksplosjonene det kommer meldinger om, sier talsperson i Forsvarets operative hovedkvarter, Brynjar Stordahl til Forsvarets forum lørdag morgen.

Powered by Labrador CMS