Nyheter:

LOGAR: Afghanske soldater ved stedet hvor en bilbombe eksploderte i Logar, øst for Kabul.
LOGAR: Afghanske soldater ved stedet hvor en bilbombe eksploderte i Logar, øst for Kabul.

Dødstall stiger etter bombeangrep i Afghanistan

Minst 24 sivile ble drept og 110 ble såret i et bilbombeangrep i Logar-provinsen i Afghanistan fredag. Presidenten anklager Taliban, som nekter for å stå bak.

Publisert Sist oppdatert

De fleste ofrene var studenter, men det var også mødre og barn blant dem, opplyser lederen for helsemyndighetene i provinsen, Rasool Gul Samar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Så mye har krigen i Afghanistan kostet Norge.

Den kraftige bilbomben eksploderte ved et gjestehus som ligger i et boligområde i provinshovedstaden Pul-e-Alam. Angrepet skjedde akkurat da folk var i ferd med å bryte fasten under ramadan.

Eksplosjonen førte til omfattende skader i området rundt gjestehuset, og mange mennesker satt fast under sammenraste bolighus.

Et sykehus ble også rammet og elleve helsearbeidere og flere pasienter ble såret.

Ingen har foreløpig påtatt seg skylden for angrepet. Afghanistans president Ashraf Ghani legger skylden på Taliban, men de nekter for at det var dem.

Den ytterliggående islamistgruppa IS er også aktive i Afghanistan og har stått bak en rekke terroraksjoner og attentat de siste månedene.

Angrepet skjedde samtidig med at USA og Nato formelt har innledet tilbaketrekning av sine militære styrker fra landet. USAs president Joe Biden har tidligere kunngjort at alle styrkene skal være ute innen 11. september.

Les også: Norske styrker blir blant de siste som forlater Afghanistan.

Powered by Labrador CMS