Nyheter

KABUL: Et amerikansk Chinook-helikopter over Kabul søndag.
KABUL: Et amerikansk Chinook-helikopter over Kabul søndag.

USA har firet flagget på ambassaden i Kabul

USA firet søndag flagget på ambassaden i Kabul og har sendt alt personell til flyplassen, der amerikanske styrker overtar sikkerheten og flygekontrollen.

Publisert

– I øyeblikket fullfører vi en rekke grep for å sikre flyplassen og tilrettelegge for trygg avreise for amerikansk og alliert personell fra Afghanistan via sivile og militære flygninger, het det i en felles uttalelse fra forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet i USA natt til mandag norsk tid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samtidig opplyste en talsmann for amerikansk UD at nesten alt personell fra ambassaden var blitt flyttet til flyplassen. Senere natt til mandag norsk tid bekreftet amerikansk UD at evakueringen fra ambassaden var fullført.

Les også: Måling: Nesten syv av ti vil gi opphold til alle afghanere som har jobbet for Norge

– Alt ambassadepersonell er på flyplassen, under beskyttelse av amerikanske militære, het det i uttalelsen.

Tidligere søndag opplyste Pentagon at USA sender ytterligere 1.000 soldater til Kabul for å hjelpe til med evakueringen på flyplassen. Til sammen vil det være 6.000 amerikanske soldater i Kabul i løpet av de neste 48 timene opplyste departementet.

Helikoptre har gått i skytteltrafikk fra ambassaden til flyplassen, og en rekke andre land har også jobbet med å trekke sine folk ut av byen.

Powered by Labrador CMS