Nyheter

BOMBET: Kampen om Lashkar Gah har pågått i flere uker. Her ser afghanere på skadene etter at en bygning ble bombet i byen forrige helg.

Taliban tok politihovedkvarter sør i Afghanistan

Taliban har erobret politihovedkvarteret i provinshovedstaden Lashkar Gah sør i Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampene raser torsdag i hovedstaden i Helmand-provinsen og en av landets største byer. Fly som antas å være amerikanske, bomber området fra lufta, opplyser en parlamentariker til nyhetsbyrået AP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Regjeringsstyrkene er omringet, men håper fortsatt å beholde kontrollen over Lashkar Gah. Taliban har erobret minst ni andre provinshovedsteder på under en uke.

Les mer: Oppdraget ble ikke som forventet

Parlamentarikeren Nasima Niazi fra Helmand kritiserer de pågående flyangrepene som hun mener har drept sivile i Lashkar Gah.

– Taliban brukte sivile hus for å beskytte seg, og regjeringen, uten å ta noe hensyn til sivile, utførte angrepene, sier hun.

Afghanistans luftvåpen har begrenset kapasitet, så USA antas å ha utført flere runder med luftangrep til støtte for regjeringsstyrkene.

Luftfartsovervåking kan tyde på at amerikanske bombefly, jagerfly og droner deltok i kamper en rekke steder i Afghanistan natt til torsdag, ifølge australske The Cavell Group.

Det amerikanske flyvåpenets sentralkommando i Qatar har foreløpig ikke svart på nyhetsbyrået APs spørsmål om kommentar.

Kampene rundt Lashkar Gah har pågått i flere uker.

Les mer: Forsvarsminister, du tar feil om husleie

Onsdag ble en selvmordsbomber i bil brukt i angrepet mot politiets hovedkvarter. Taliban klarte etter hvert å ta bygningen, og noen politifolk overga seg, mens andre trakk seg tilbake til guvernørens kontor, ifølge Niazi.

Hun tror flere sikkerhetsstyrker ble drept og såret, men har ingen tall.

Powered by Labrador CMS