Nyheter

FLYKTER: Afghanere fra nordlige provinser har flyktet fra hjemmene sine, som følge av kamper mellom Taliban og afghanske sikkerhetsstyrker. Her i en offentlig park i Kabul.
FLYKTER: Afghanere fra nordlige provinser har flyktet fra hjemmene sine, som følge av kamper mellom Taliban og afghanske sikkerhetsstyrker. Her i en offentlig park i Kabul.

Storbritannia åpner for 20.000 afghanere

Opptil 20.000 afghanere på flukt fra Taliban skal få opphold i Storbritannia, opplyser regjeringen i London.

Publisert

For inneværende år er planen at opptil 5.000 afghanere kan få komme til landet. Over lenger sikt åpner regjeringen i London for opptil 20.000 afghanere, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kvinner, jenter, religiøse og andre minoriteter skal prioriteres.

– Jeg ønsker å forsikre om at vi gjør alt som er mulig for å støtte de mest sårbare som flykter fra Afghanistan, slik at de kan starte opp et nytt liv i trygghet i Storbritannia, sier innenriksminister Priti Patel.

Les også: Forsvarets Hercules står klar til å evakuere personell.

Hun oppfordrer andre land til å ta imot afghanske flyktninger også.

Statsminister Boris Johnson skal onsdag orientere Underhuset i Parlamentet om krisen i Afghanistan, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

Johnson sier at Storbritannia skylder en stor takk til alle som har arbeidet for å gjøre Afghanistan til et bedre sted de siste 20 årene.

– Mange av dem, spesielt kvinner, trenger nå umiddelbar hjelp fra oss. Jeg er stolt over at Storbritannia har vært i stand til å tilrettelegge denne planen for å hjelpe dem og deres familier til å bo trygt i Storbritannia, sier han.

Les også: Sikkerhet var ikke årsak til asylavslag for renholdere, mener afghansk tolk.

Powered by Labrador CMS