Nyheter

FLYKTER: Afghanere fra nordlige provinser har flyktet fra hjemmene sine, som følge av kamper mellom Taliban og afghanske sikkerhetsstyrker. Her i en offentlig park i Kabul.

Storbritannia åpner for 20.000 afghanere

Opptil 20.000 afghanere på flukt fra Taliban skal få opphold i Storbritannia, opplyser regjeringen i London.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For inneværende år er planen at opptil 5.000 afghanere kan få komme til landet. Over lenger sikt åpner regjeringen i London for opptil 20.000 afghanere, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kvinner, jenter, religiøse og andre minoriteter skal prioriteres.

– Jeg ønsker å forsikre om at vi gjør alt som er mulig for å støtte de mest sårbare som flykter fra Afghanistan, slik at de kan starte opp et nytt liv i trygghet i Storbritannia, sier innenriksminister Priti Patel.

Les også: Forsvarets Hercules står klar til å evakuere personell.

Hun oppfordrer andre land til å ta imot afghanske flyktninger også.

Statsminister Boris Johnson skal onsdag orientere Underhuset i Parlamentet om krisen i Afghanistan, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

Johnson sier at Storbritannia skylder en stor takk til alle som har arbeidet for å gjøre Afghanistan til et bedre sted de siste 20 årene.

– Mange av dem, spesielt kvinner, trenger nå umiddelbar hjelp fra oss. Jeg er stolt over at Storbritannia har vært i stand til å tilrettelegge denne planen for å hjelpe dem og deres familier til å bo trygt i Storbritannia, sier han.

Les også: Sikkerhet var ikke årsak til asylavslag for renholdere, mener afghansk tolk.

Powered by Labrador CMS