Nyheter:

Krigen i Afghanistan raser fortsatt, 19 år etter USAs invasjon. Her fra Herat-provinsen vest i landet, der en bilbombe eksploderte lørdag. Minst åtte personer ble drept.

Aghanistans regjering bekrefter deltakelse på fredsmøter i Tyrkia og Russland

Afghanistans regjering sier ja til å delta på fredskonferansene som er planlagt i Russland og Tyrkia.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Afghanistans nasjonale sikkerhetsrådgiver Hamdullah Mohib opplyste lørdag at regjeringen i Kabul har begynt å sette sammen delegasjoner til begge møtene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: FN forlenger fredsoperasjonen i Somalia

Han føyer til at regjeringen vil vurdere nivået deltakelsen ut fra hvem Taliban sender, samt representasjonen fra andre land.

En talsmann for Taliban opplyser til nyhetsbyrået DPA at opprørsgruppa ennå ikke har tatt noen endelig avgjørelse om hvorvidt den vil delta.

Planlegger en høynivåkonferanse

Russland planlegger en høynivåkonferanse om Afghanistan 18. mars. Både den afghanske regjeringen, andre politiske ledere, Taliban og representanter fra USA, Kina og Pakistan er invitert.

I forrige uke varslet Tyrkia at de vil holde en fredskonferanse i Istanbul i april, en konferanse som er foreslått av USAs nye Biden-administrasjon.

Mange måneder med fastlåste fredssamtaler

Fredsframstøtet kommer kort tid før de amerikanske soldatene skal være ute av Afghanistan, og etter mange måneder med fastlåste fredssamtaler mellom den afghanske regjeringen og Taliban.

Trump-administrasjonen inngikk en avtale om at amerikanske soldater skulle være ute av Afghanistan innen 1. mai. Det er nå over 19 år siden Taliban ble styrtet fra makten i en USA-ledet invasjon i kjølvannet av 11. september-angrepet i 2001.

Les også: Første danske F-35 har gjennomført jomfrutur

Powered by Labrador CMS