Nyheter:

TALIBAN: Mulla Abdul Ghani Baradar (nummer to fra venstre), en av Talibans toppledere, fotografert i Moskva i mai 2019, sammen med andre representanter for den islamistiske bevegelsen.
TALIBAN: Mulla Abdul Ghani Baradar (nummer to fra venstre), en av Talibans toppledere, fotografert i Moskva i mai 2019, sammen med andre representanter for den islamistiske bevegelsen.

Taliban sterkt imot utsatt amerikansk tilbaketrekking

Taliban avviser på det sterkeste en mulig utsettelse av tilbaketrekningen av USAs og Natos styrker i Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Våre krigere vil aldri gå med på en utsettelse, sier Talibans talsperson Zabihullah Mujahid til nyhetsbyrået DPA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Nato, USA og alle parter har kommet til at den eneste gode løsning på konflikten er å følge avtalen som er signert, legger han til.

I fjor lovet USA å trekke tilbake sine styrker innen 1. mai i år mot at de militante islamistene fortsatte fredsforhandlingene med den afghanske regjeringen

Taliban er anklaget for å bryte vilkårene i avtalen, blant annet punktet om samarbeid med andre terrororganisasjoner, og for å være ansvarlig for mange voldshandlinger og angrep i landet.

Forsvarsministeren: Stilt oss disponible til å forhandle med Taliban

Natos forsvarsministermøte tok ingen beslutning om å trekke seg ut av Afghanistan da møtet ble avsluttet torsdag, og alliansen fortsetter inntil videre sitt oppdrag i det krigsherjede landet.

Generalsekretær Jens Stoltenberg minnet om at det er betingelser knyttet til tilbaketrekningen, blant annet at Taliban demper volden, lever opp til forpliktelsene om ikke å samarbeide med internasjonale terrorgrupper og at de fortsetter fredsforhandlingene.

Powered by Labrador CMS