Nyheter:

UT: Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer opplyser at landet trekker ut sine styrker fra Afghanistan innen midten av august.
UT: Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer opplyser at landet trekker ut sine styrker fra Afghanistan innen midten av august.

Tyskland trekker seg ut av Afghanistan i august

Tyskland trekker sine 1.100 soldater ut av Afghanistan i midten av august, opplyser landets forsvarsminister.

Publisert

Kunngjøringen om at også Tyskland trekker ut sine styrker fra Afghanistan kommer etter at USA og Nato offentliggjorde at de avslutter sitt militære nærvær i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) og generalinspektør og øverstkommanderende i tyske Bundeswehr, Eberhard Zorn, skrev torsdag at de følger etter USA og trekker seg ut. Den tyske kontingenten i Afghanistan på 1.100 soldater har vært den nest største etter den amerikanske. USA har hatt om lag 10.000 soldater i landet.

– Bundeswehr forlater Afghanistan med stolthet. Våre soldater har utført alle de oppdrag de har blitt gitt av parlamentet, skriver Kramp-Karrenbauer og Zorn.

Tyskland har mistet 59 soldater under tiden landet har stilt med militære styrker i Afghanistan. Av dissen har 35 blitt drept i angrep eller kamphandlinger.

Landets utenriksminister Heiko Maas sier til TV-kanalen ARD at Tyskland vil opprettholde sine sivile bidrag på nesten 5 milliarder kroner årlig til gjenoppbygning av Afghanistan selv om den militære styrken trekkes ut.

Powered by Labrador CMS