Nyheter

SATT PÅ VENT: I juli ble tvangsreturneringen til Afghanistan av asylsøkere som har fått avslag satt på vent fram til 15. september på grunn av situasjonen i landet.

TV 2: Behandlingen av afghanske asylsøknader settes på pause

Utlendingsdirektoratet setter behandlingen av afghanske asylsøknader på pause på grunn av den usikre situasjonen i det krigsherjede landet, melder TV 2.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I juli ble tvangsreturneringen til Afghanistan av asylsøkere som har fått avslag satt på vent fram til 15. september på grunn av situasjonen i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå stanses også behandlingen av afghanske asylsøknader midlertidig, melder TV 2.

– Det er veldig positivt at UDI har stilt i bero hjemsendelser, og at man avventer vurderingen, spesielt for dem som kanskje forventes å få avslag. Situasjonen er blitt mye mer usikker i Afghanistan, sier generalsekretær Pål Nesse i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas).

Les også: Hest skadet etter overflyvning av jagerfly – må avlives

Afghanistan er kastet ut i usikkerhet etter at Nato startet tilbaketrekkingen. Taliban er på fremmarsj i flere distrikte

Powered by Labrador CMS