Nyheter

Den norske leieren på flyplassen i Tbilisi under «Task Force Tbilisi».
Den norske leieren på flyplassen i Tbilisi under «Task Force Tbilisi».

Forsvaret planlegger retur fra Georgia i kveld

TBILISI (Forsvarets forum): Den norske leiren i Tbilisi forbereder seg på å pakke sammen og reise hjem til Norge mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Forsvaret til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den norske leiren ligger inne på den militære delen av Shota Rustaveli Tbilisi internasjonale lufthavn. Et femtitalls soldater fra forskjellige enheter i Forsvaret har den siste uken jobbet med å evakuere norske statsborgere og personer med tilknytning til Norge fra Afghanistan.

Les også: Zakera (14): – Jeg trodde jeg skulle dø

Soldater fra flere andre nasjoner har også brukt Tbilisi, hovedstaden i Georgia, som mellomstasjon for evakuering av personer fra Kabul.

Den norske styrken ankom Tbilisi om morgenen lørdag 21. august, og er en del av Brigade Nords hurtige reaksjonsstyrke i Telemark bataljon. I tillegg medvirker personell fra Forsvarets sanitet, Luftforsvaret og andre avdelinger. Personell fra Politiets utlendingsenhet har også deltatt i operasjonen.

Les også: Styrkesjef i Tbilisi: – Jeg måtte google «hva er et mottak?»

Det siste flyet med personer som Norge hentet ut av Afghanistan landet i Tbilisi om kvelden torsdag 26. august. Mandag morgen forlot det siste flyet med norsk personell ved feltsykehuset i Kabul Afghanistan.

Powered by Labrador CMS