Nyheter:

Den første kontigenten fra det norske sanitetbidraget i Kabul ble takket for sin innsats under en medaljeseremoni i oktober.
Den første kontigenten fra det norske sanitetbidraget i Kabul ble takket for sin innsats under en medaljeseremoni i oktober.

Fsan-soldater i Kabul tilbake på messemat etter to uker med feltrasjon

Det er utfordringer med å holde avstand i messefasilitetene på Hamid Karzai International Airport, der norske styrker drifter feltsykehuset.

Publisert Sist oppdatert

Det danske forsvaret har omtalt i sin ukesrapport fra uke 4 at messefasilitetene i Hamid Karzai International Airport North (HKIA N) har vært stengt de siste 14 dagene grundet covid-19. Danmark har soldater ved basen, i likhet med Norge.

– Denne uken er det igjen åpnet for servering, og efter 14 dage på feltrasjoner kan alle soldater i HKIA N igjen spise vanlig mat, skrev det danske forsvaret forrige uke.

Talsperson Endre Nedberg i Forsvarets sanitet (FSAN) bekrefter overfor Forsvarets forum at også det norske personellet ved basen har spist feltrasjoner (FR).

– I den krevende situasjonen som er der nede med fokus på godt smittevern, og for å opprettholde operativitet har vårt personell på Role 2 spist FR, og unngått bruk av messefasilitetene de siste ukene.

– Nå er imidlertid messefasilitetene noe oppgradert med tanke på smittevern, og vårt personell har siden helgen hentet mat i messen, de spiser ikke der.

Han opplyser at det har vært, og at det fortsatt er utfordringer med tanke på kø og det å holde avstand i messefasilitetene.

Medaljeseremoni for den første kontigenten på feltsykehuset: I frontlinjen mot pandemien

I 2021 videreføres det norske spesialstyrkebidraget til Resolute Support Mission (RSM) og det norske sanitetsbidraget i Kabul. De norske bidragene utgjør samlet om lag 95 personer. Bidraget kan bli endret dersom situasjonen tilsier det, skriver regjeringen på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS