Nyheter:

Veteranpris til Bergens-satsing

– Vi er kjempeglade for prisen, og den inspirerer til å jobbe videre med det vi gjør for veteranene i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier Bjørn Dåvøy. Sammen med Arild Lihaug ble de to tildelt Forsvarets veteranpris for 2018 under Veterankonferansen på Lillehammer onsdag.

Lihaug og Dåvøy fikk prisen fordi de over flere år har gjort en ekstraordinær innsats for veteransaken, særlig i Bergens-området. Ved å arrangere auksjoner og salg av veterankalender har de årlig samlet inn hundretusenvis av kroner til Stiftelsen Veteranhjelp. Et tiltak som gir øyeblikkelig økonomisk hjelp til veteraner som befinner seg i en prekær økonomisk situasjon.

De er begge også aktive i gruppen IntOps Bergen & Omland – OPP og UT. Dette er et gratis lavterskeltilbud til alle veteraner. Siden oppstarten i 2012 har flere tusen veteraner og deres pårørende vært med ut på tur. Begge har over mange år lagt ned en betydelig innsats for å ivareta og følge opp enkeltveteraner.

VINNERE: Bjørn Dåvøy og Arild Lihaug sammen med generalløytnant Erik Gustavson, sjef Forsvarsstaben og generalmajor Finn Kristian Hannestad, Forsvarets veteraninspektør. Foto: Jonny Karlsen
VINNERE: Bjørn Dåvøy og Arild Lihaug sammen med generalløytnant Erik Gustavson, sjef Forsvarsstaben og generalmajor Finn Kristian Hannestad, Forsvarets veteraninspektør. Foto: Jonny Karlsen


Prisen ble delt ut
under Veterankonserten i Maihaugsalen på Lillehammer av generalløytnant Erik Gustavson, sjef Forsvarsstaben og generalmajor Finn Kristian Hannestad, Forsvarets veteraninspektør.

De øvrige nominerte var Jan Petter Veraas, Dag Rafael Torhaug, Asbjørn Lysgård og foreningen Veteran Møter Veteran.

Dette var sjette året prisen ble delt ut. Tidligere vinnere er:
2017: Knut Østbøll
2016: Fred Gallefoss
2015: Per Christian «Pekka» Jacobsen
2014: Petter Kjendlie
2013: Terje Sæterbø og Jon Ivar Kjellin

Powered by Labrador CMS