Nyheter

Årets veterankonferanse er delt i tre digitale sendinger. Første sending kommer mandag klokken 12.

Følg årets veterankonferanse her

Årets veterankonferanse foregår digitalt. Se dagens innslag her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Årets veterankonferanse handler om at alle veteraner i alle kommuner i Norge skal få den oppfølgingen de fortjener.

Det sier forsvarsminister Bakke-Jensen i årets veterankonferanse som for andre året på rad er digital.

Bakke-Jensen er en av gjestene i første del av den tredelte digitale veterankonferansen, i likhet med andre representanter fra regjeringen. Og selvsagt, flere veteraner som forteller sine historier fra ulike internasjonale operasjoner Forsvaret har deltatt i.

Se dag tre av konferansen her:

I løpet av konferansen stiller også Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon som intervjuer. Han er i samtale med sjef for HV-02 Thor Andreas Kårsten. I tillegg til at Kårsten deltok under søk- og redningsoperasjonen i Gjerdrum, har han også tjenestegjort i Afghanistan og Kosovo.

Under samtalen forteller Kårsten blant annet om hvordan han opplevde å lede soldater under farlige operasjoner.

– Jeg har nok vært i operasjoner der jeg har følt meg skjerpa. Jeg har ledet operatører der utfallet ikke var helt avgjort, sier Kårsten under intervjuet.

Overfor Forsvarets forum uttaler kommunikasjonssjef i Forsvarets veterantjeneste, Jostein Røraas, at samtalen mellom Kårsten og kronprins Haakon er et av høydepunktene under konferansen.

Veterankonferansen er delt opp i tre forskjellige sendinger, alle på en time hver. Hver av dagene har et eget tema, mens det overordnede temaet er kommunal veteranivaretagelse.

Se dag to av konferansen her:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Se dag én av konferansen her:

Powered by Labrador CMS