LISTET:
LISTET:

Våpenbutikker er kritisk infrastruktur

Trump-administrasjonen i USA regner våpenindustrien og våpenbutikker som kritisk infrastruktur.

Publisert Sist oppdatert

Energiforsyning, matproduksjon, nødetater, regjeringsapparatet, transport og helsevesen var tidlig på listen over kritisk infrastruktur i USA. Denne helgen ble det imidlertid tilføyd nye punkter på listen. Det innebærer at blant annet våpenbutikker havnet på listen over kritisk infrastruktur i USA, skriver NRK. De viser til at tilføyelsene kom som følge av at våpenlobbyen truet delstaten California med søksmål for å hindre at våpenbutikker ble stengt.

Fikk du med deg nyheten om at Nasjonalgarden er satt inn for å bistå under koronakrisen i USA? Det kan du lese mer om her.

Interessegruppa «Gun Owners of America» er fornøyde med at Trump-administrasjonens beslutning. Ifølge NRK innebærer det stor grad at lokale myndigheter kan bestemme om blant annet våpenbutikker skal holde åpent under koronapandemien som ser ut til å ramme USA med fullt kraft framover.

Så langt er det registrert over 120 000 smittede i landet og viruset har krevd i overkant av 2200 liv i USA.

Flere bedrifter går konkurs, og andre må stenge produksjonen under koronapandemien. Det rammer blant annet Boeing som produserer de maritime overvåkningsflyene P-8 som også Norge har bestilt.

Visste du at vi sender nyhetsbrev med de viktigste oppdateringene hver morgen? Meld deg på her.