Nyheter:

Hongkongs folkevalgte stemmer over det omstridte lovforslaget. Et ventilasjonsrør er lagt gjennom salen etter at en pro-demokratisk representant slapp en kjele med illeluktende væske blant representantene.

Nasjonalsanglov vedtatt i Hongkong

Den folkevalgte forsamlingen i Hongkong har vedtatt en lov som gjør det forbudt å vise manglende respekt for Kinas nasjonalsang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

41 medlemmer av forsamlingen stemte for loven, og kun én stemte imot. Imidlertid nektet forsamlingens pro-demokratiske fraksjon å stemme, og valgte istedenfor å rope slagord mot loven. En av dem slapp en kjele med illeluktende gjødsel i salen. Loven skal nå undertegnes av Hongkongs leder Carrie Lam.

Kritikere mener loven er et steg i retning av at Kina strammer grepet om Hongkong. Loven forbyr fornærmelser mot nasjonalsangen, som nå kan straffes med bøter og opptil tre år i fengsel.

Loven kan føre til protester i byen, som gjør seg klar til å minnes Tiananmen-massakren i Beijing i 1989 ved å tenne lys rundtom i byen. Politiet har i år for første gang avslått søknaden om å avholde minnemarkering og begrunner det med smittefaren knyttet til koronapandemien.

Kinesiske myndigheter har lenge irritert seg over at hongkongkinesere, særlig fotballsupportere, piper og buer mot nasjonalsangen for å vise sin misnøye med kinesiske myndigheter.

Powered by Labrador CMS