Her ser vi fartøyet Konarak som ved en feiltagelse ble truffet av et missil. Det kostet 19 mennesker livet (Iranian Army via AP)
Her ser vi fartøyet Konarak som ved en feiltagelse ble truffet av et missil. Det kostet 19 mennesker livet (Iranian Army via AP)

Minst 19 fra den iranske marinen døde da missil traff feil

Et iransk marinefartøy ble truffet av iransk ild ved et uhell under en militærøvelse i Omanbukta.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser det iranske militæret mandag formiddag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Søndag ettermiddag, under en øvelse med et antall av marinens fartøy i farvannet ved Jask og Chabahar, ble støttefartøyet Konarak rammet av en ulykke. Antallet martyrer i denne ulykken er 19, og 15 er dessuten skadd, heter det i en kunngjøring på militærets egen nettside.

Det blir også opplyst at fartøyet er tauet til land. Ulykken skal granskes.

Tidligere har iranske medier meldt at fartøyet ble truffet av et iransk missil ved et uhell, og at minst én person mistet livet.

Støttefartøyet Konarak skal ha lagt ut mål som andre skip skulle skyte på. Deretter skal fartøyet ha oppholdt seg for nær da et annet fartøy skjøt mot ett av målene, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Det 47 meter lange fartøyet har vanligvis et mannskap på rundt 20 personer. Skipet er bygd i Nederland og har vært i drift siden 1988, men hadde en overhaling i 2018.