Nyheter

MADAGASKAR: President i Madagaskar, Andry Rajoelina, skal ha blitt utsatt for et attentat. Her er han avbildet i forbindelse med valget i 2018.
MADAGASKAR: President i Madagaskar, Andry Rajoelina, skal ha blitt utsatt for et attentat. Her er han avbildet i forbindelse med valget i 2018.

Madagaskars president skal ha blitt utsatt for attentat

Madagaskars president Andry Rajoelina har vært utsatt for et attentat, og flere mistenkte gjerningsmenn er pågrepet, opplyser landets riksadvokat.

Publisert

I forbindelse med feiringen av landets nasjonaldag 26. juni, fant det angivelig sted et attentat på øverstkommanderende for sikkerhetsstyrkene i landet, general Richard Ravalomanana.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ravalomanana regnes for å være president Andry Rajoelinas høyre hånd, men det er uklart om det angivelige attentatet mot presidenten også fant sted samme dag.

Det foreligger ikke opplysninger om at verken Ravalomanana eller Rajoelina kom til skade.

Torsdag opplyste riksadvokatens kontor på Madagaskar at flere mistenkte er pågrepet.

– Flere utenlandske og madagassiske statsborgere ble pågrepet tirsdag 20. juli, som ledd i etterforskningen av et angrep mot statens sikkerhet, heter det i en kunngjøring.

Ifølge diplomatiske kilder skal det være to franske statsborgere blant de pågrepne.

47 år gamle Rajoelina har vært president på Madagaskar siden januar 2019.

Les også: Macron innkaller til hastemøte for å diskutere Pegasus-spionasje

Powered by Labrador CMS